Elokuu 2013

Elokuun alussa kävimme Emerin kanssa pyörähtämässä näyttelykehässä Vermon Kansallisessa Poninäyttelyssä. Ihan kelpo tulos saatiin, luokkavoitto ja I palkinto. Seuraavaksi saatiin vastaan kovat tammat, joista upeasti liikkuva veteraani-ikäinen Rockfield Scaramé (Kåsta Scaramouche - Ametist) vei ansaitusti parhaan connemaratamman tittelin. Huonolle ei hävitty, Scaramé valittiin päivän päätteeksi koko näyttelyn Best in Show -poniksi :-)! Tuntui melkein yhtä hienolle kuin jos olisi oma poni voittanut, Scaramén alulle saaminen kun oli aikanaan kovan työn takana ja sitkeyttä koeteltiin niin tamman kuin oriin omistajaltakin. Hieno esimerkki taas siitä kuinka pitkäjänteinen työ palkitsee - onnittelut Nurmen naisille!


Caragh Emer Vermossa. Kuva © Satu Pitkänen.

Kesäkuu 2013

Riinan hartaasti odotettu varsa syntyi vihdoin 26.6., isä on Coosheen Finnegan. Kaikki sujui hienosti ja reipas oripoika sai heti kutsumanimekseen Risto. Passiin nimeksi tulee Caragh Guinness. Alkaa G:llä, liittyy Irlantiin ja värikin (vielä toistaiseksi) täsmää...


Caragh Guinness. Kuva © Satu Pitkänen.

Eläkeläisrouva, ravuritamma Jula Song (28 v - still going strong!) liittyi jälleen seuraamme kesäkuun alussa. Heinäkuun alussa puolestaan joukon jatkoksi kesäleirille saapui 1-vuotias FWB-varsa Myy.


Emer & Jula.


Myy. Kuva © Satu Pitkänen.

Lokakuu 2012

Lokakuun 1. päivänä kävimme Suomen Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyssä Sipoossa ja hyvin sujui. Ninnin jännitys katosi jonnekin vuoroa odotellessa ja se esiintyi hienosti, Riina liikkui loukkaantumisestaan ja sen jälkiseurauksista huolimatta iloisesti ja sai hyvät liikepisteet ja Emer sitten lunasti ne lupaukset joista jo varsana saatiin vähän esimakua.

Pisterivit olivat kaikilla hienot:
Caragh Grian 9-9-7-8-8 / 41, laukka 8
Caragh Ernine 9-9-7-8-8 / 41, laukka 8
Caragh Emer 10-8-8-8-9 / 44, laukka 9

Tuloksena oli kolme ensimmäisellä palkinnolla kirjattua tammaa ja Emerille vielä pisteenä i:n päälle Best in Show -titteli.

Kun tähän vielä lisätään viikkoa aiemmin Kanadassa jalostusarvostellun Henkan (Caragh Gaoithe) tulos, 84,5 % kokonaispistemäärästä ja virallisesti jalostusoriin titteli, niin harvakseltaan tammojaan varsottavalla pienkasvattajalla oli erityisen hyvä viikko :-). Henkka sai erittäin positiivisen lausunnon sekä kommentin sen olevan erinomainen lisä Pohjois-Amerikan orivalikoimaan.


Caragh -tammat menossa kantakirjaustilaisuuden loppuarvosteluun. Kuva © Satu Pitkänen.


Best in Show Caragh Emer. Kuva © Satu Pitkänen.


Caragh Gaoithe Kanadassa kesällä 2012. Kuva © Heather Dawe.

Syyskuu 2012

8.9. Monsterit käväisivät vähän maailmalla. Emer ja Ernine osallistuivat Suomen Connemarayhdistyksen rotunäyttelyyn Hyvinkäällä hyvällä menestyksellä. Tuloksena oli sijat 1 ja 2 sekä molemmille I palkinto 4-9 vuotiaiden tammojen luokassa.
Ihan ilman kommelluksia ei reissusta selvitty, sillä Ninnin upouusi näyttelykuolain katkesi keskeltä juuri ennen ponin omaa arvosteluvuoroa. Onneksi sentään suitset kestivät kasassa. Muutenkin kovin jännittänyt Ninni kävi hiukan lämpimänä, mutta pysyi sentään aitojen sisällä! Samaisessa näyttelyssä Innellan Kestrelin jälkeläinen Rockfield Wizard voitti ruunaluokan ja Streamside Beverley (Svea) oli hienosti ison tammaluokan neljäs, ykkösellä palkittuja molemmat. Svean tytär Dairinn of Silvergrove oli tuttuun tyyliin Champion varsa. Kåsta Scaramouchen tytär Coneridge Catriona voitti myös hienosti luokkansa. Onnittelut ponien taustajoukoille!


Kuvat © Satu Pitkänen.

Elokuu 2012

24.8. perjantai-ilta oli murheellinen. Tytti-kissa jäi auton alle vilkaasti liikennöidyllä Heinolantiellä ja neljä 7-viikkoista pentua jäi ilman emoa. Onneksi pennut osaavat jo syödä hyvin kiinteää ruokaa. Vähän pieniä ne silti ovat, äippä olisi vielä ollut tarpeen opettamaan kissana olemista.


Tytti ja pennut. Kuva © Pia Riiheläinen.

35. Valtakunnallinen Poninäyttely 18.-19.8. oli connemarojen juhlaa. Vaikka Caragh-poneja ei tällä kertaa ollutkaan mukana, niin ”omaan” sukuun meni kaksikin hienoa titteliä! 2012 Best in Show lähes 500 ponin joukossa oli Mari Talvion kasvattama, Annika ja Nina Hägglundin omistama 8-vuotias tamma Coneridge Kathleen, jonka isä Innellan Kestrel oli liisattuna meille kolme kautta, 2003 sekä 2006-2007. Kestrel oli emänisänä myös näyttelyn parhaalle varsalle Daireann of Silvergrove (Vanity Padraigh – Streamside Beverley), jonka kasvattaja on Tiina Numminen. Varsan emänemä puolestaan on Caragh Eager Eileen :-). Kestrelin jälkeläinen Beachtree Actros palkittiin rodun parhaana ruunana, ja nuorissa poneissa oli muutama muukin hyvin menestynyt joiden taustalta löytyi Caragh-tamma tai kantaoriimme Kåsta Scaramouche – tai molemmat. Onnittelut ponien taustajoukoille!


Coneridge Kathleen.
Kuva © Suomen Hippoksen kuvapankki / Hanna Leppänen

Caragh Grian on ultrattu kantavaksi oriista Coosheen Finnegan (Coosheen Finn – Ganty Gina). Jos kaikki sujuu hyvin, varsaa odotetaan syntyväksi kesäkuun puolivälin paikkeilla.


Coosheen Finnegan. Kuva © Satu Pitkänen.

Heinäkuu 2012

4.7. saatiin kissalaan perheenlisäystä kun Tytti-Desirée sai neljä pentua. Hurmurit järjestävät pientä vilskettä tallille kunnes muuttavat uusiin koteihinsa syyskuun lopulla.
Kuvat © Pia Riiheläinen.

Kesäkuu 2012

Kesäkuussa saimme taas vieraita, ravihevosia. Vanha viisas Jula, joka oli ilonamme jo viime kesänä saapui kesälaitumelle heti alkukesästä. Juhannuksena seuraan liittyi 1-vuotias lv-varsa Hipsu.


Hipsu. Kuvat © Tuula Pyöriä.

Huhti-toukokuu 2012

Saimme iloisia uutisia Kanadasta. Henkan (Caragh Gaoithe) ensimmäiset varsat olivat syntyneet ja kasvattaja oli niihin hyvin tyytyväinen. Ensimmäinen varsoista syntyi 27.4. Elphin Michaelmas Daisylle. Musta (kimoutuva) orivarsa sai nimekseen Elphin Tuuli, isänsä mukaan. Elphin Milis Rosánna varsoi puolestaan 8.5. ruunikon kimoutuvan orivarsan joka sai nimekseen Elphin Malachite.


Elphin Tuuli. Kuva © Heather Sherratt.


Elphin Malachite. Kuva © Heather Sherratt.

Joulukuu 2011

Vuosi 2011 on mennyt hiljaiseloa viettäen; alkuvuoden surut ja harmit vaativat veronsa eikä mielessä edes käväissyt tammojen astuttaminen, näyttelyt tai mikään muukaan ylimääräinen normaalien rutiinitöiden lisäksi. Jospa vuosi 2012 toisi vähän piristystä ja uutta tarmoa mukanaan!

Monstereiden opintie jatkuu nyt hitaasti mutta varmasti ja Riinakin pärjäilee ihan kohtuullisesti, ottaen huomioon missä tilanteessa oltiin alkuvuodesta. Säännölliset sairaskengitysreissut toki jatkuvat hamaan tulevaisuuteen.

Lokakuu 2011

Jula palasi kotiinsa lokakuun alkupuolella. Sympaattista, viisasta ja säpäkkää vanhaa rouvaa on jo tullut ikävä!

Monsterit kotiutuivat laitumelta lokakuun ensimmäisellä viikolla. Keväällä aloitetut opinnot jatkuivat, molemmathan osoittautuivat oppivaisiksi ratsun aluiksi.

Riinan kesä meni toipuessa murtumasta oikeassa takajalassa ja sitä seuranneen mekaanisen rasituksen aiheuttamasta kaviokuumeesta toisessa etukaviossa. Alkukesän se ulkoili pienessä sairastarhassa jota vähitellen suurennettiin ja pikkuhiljaa se pääsi vähän laiduntamaankin. Syksyllä se sai tarhailla jo ihan normaalisti. Sairaskengityksessä käydään kerran kuussa.

Kesäkuu 2011:

Emer ja Ernine aloittivat kevään aikana ratsun opinnot. Molemmat tekevät töitä mielellään ja ovat osoittaneet olevansa kelpo ratsun alkuja.

Henkalta tuli terveiset Kanadasta. Oripoika on käynyt elämänsä ensimmäisen kerran oriasemalla hyppäämässä pukille. Oriasemalla oli varauduttu pitempäänkin opetussessioon, mutta kun pukki oli saatu asennettua oikealle korkeudelle oli homma hoidossa muutamassa minuutissa. Henkan omistaja Heather oli enemmän kuin tyytyväinen välkkyyn connemaraansa!

Alkuvuosi on ollut Riinalle rankka. Talvella hangessa juostessa se astui koloon tai juurakkoon ja oikeasta takajalasta murtui koipiluu. Murtuman vuoksi se joutui seisomaan kiinni sidottuna ja liinoilla tuettuna kolme kuukautta, sillä makuulle se ei saanut mennä. Varsan säästäessä murtunutta jalkaa toinen etujalka rasittui niin, että seurauksena oli mekaanisen rasituksen aiheuttama kaviokuume. Karsinalepo jatkui vielä pitkälle toukokuuhun – onneksi sentään irti karsinassa - ja vielä kesäkuussakin Riina joutuu ulkoilemaan pienessä sairastarhassa. Ratsun ura on ollut pakko unohtaa, mutta toiveissa on että Riina vielä toipuisi niin että siitostamman ura olisi mahdollinen.

Toukokuun lopulla kesävieraaksi saapui vanharouva Jula. Symppis kaiken nähnyt ja kokenut daami on Riinan seurana mosterien laiduntaessa vähän kauempana tallin pihasta.


Kuva © Satu Pitkänen.

Joulukuu 2010:

Ratsu- ja ponivaliokunta on palkinnut oriin Innellan Kestrelin jalostusarvokirjaimella A sen jälkeläistulosten perusteella. Kestrel vietti meillä astutuskaudet 2003 ja 2006-2007.


Kuva © Satu Pitkänen. 

Lokakuu 2010:

Innellan Kestrelin jälkeläinen, Matthew Lawrencen ratsastama ja Mrs Dowdeswellin omistama John's Cuckoo on voittanut Horse of the Year Shown Mace Group Mountain & Moorland Pony of the Year -connemaraluokan 6.10.

Vuoden 2011 varsahaaveet on haudattu. Syksyn viimeisessä tarkastuksessa eläinlääkäri totesi sekä Erninen että Emerin luoneen varsansa. Jatkosuunnitelmat menivät kertaheitolla uusiksi.

Emer oli ilmoitettu Sipoon tamma- ja varsanäyttelyyn 4.10. Hevosauton lastaussillan hydrauliikan rikkouduttua myöhään edellisenä iltana jäi Emerin näyttelyt harmittavasti tältä vuodelta käymättä. Viisi Innellan Kestrelin tytärtä kuitenkin kantakirjattiin näyttelyssä; Coneridge Kathleen, Hagelunds Vanillah ja Streamside Beverley hienosti ensimmäisellä palkinnolla ja Aramara New Beginning sekä Cluain Caireach toisella palkinnolla. Onnittelut kasvattajille ja omistajille!

Elokuu 2010:

29.elokuuta
Innellan Kestrelin ja Caragh Eager Eileenin 6-vuotias tytär Streamside Beverley voitti PoniBreedersin 6-vuotiaiden koulukilpailun Anna Kärkkäisen  ratsastamana. Onnittelut kasvattaja Marja Hoikkalalle ja omistaja Tiina  Sinisalolle!!

5-vuotiaiden ponien estebreedersin voitti connemaratamma The Next Best Thing. Se polveutuu samasta tammaperheestä kuin Streamside Beverley, ponien isoäidit ovat täyssisaruksia.


Streamside Beverley (Svea) ja Anna keväällä valmentautumassa
kohti PoniBreedersiä. Kuva © Tiina Sinisalo.

27.elokuuta
Emer on vihdoin palannut kotiin kolmen kuukauden mittaiseksi venyneeltä astutusmatkaltaan. Se on kantavana oriista Carnaby Patrick Hooligan (www.carnabyconnemara.se).

18.elokuuta
Innellan Kestrelin tytär Doonhill Lass (e. Cartron Abbeyl) voitti 8-9 -vuotiaiden tammojen luokan Clifden Showssa.

1. elokuuta
Innellan Kestrelin tytär Coneridge Kathleen ( e. Kate) valittiin connemarojen Vuoden Voittajaksi Kansallisessa Poninäyttelyssä Vermossa. Onnittelut omistaja Annika Hägglundille ja kasvattaja Mari Talviolle!

Heinäkuu 2010:

Caragh Grian esitettiin rotunäyttelyssä 10.7. Riina ylsi samaan kuin isoveljensä Henkka, tuloksena oli luokkavoitto I palkinnolla, Junior Champion -, Paras Suomessa syntynyt poni - sekä Reserve Supreme Champion -tittelit. Näyttelyssä tuomarina toimi Mr Malachy Gorham Irlannista. Suurkiitos Minna Uroselle Riinan ansiokkaasta esittämisestä helteisessä Teivossa!


Garagh Grian

Ashfield Cathal Crobdheargin jälkeläiset menestyivät muutenkin hyvin. Kaikki neljä esitettyä 1-vuotiasta palkittiin ykkösellä ja orivarsa Symphatil O'Malley (e. Symphatil Irish Mist, kasv. & om. Susanna Rahikainen) voitti luokkansa.


Symphatil O'Malley

Caragh Ernine ultrattiin 8.7. toistamiseen. Tamma on kantavana oriista Hagens Ryan (Tulira Highball x Abbeyleix Flora). Kuljetusta jännittävä Ninni jättää nyt rotunäyttelyn väliin, tiineyden jatkuminen turvallisesti on tärkeämpää. Ruotsissa astutettavana oleva Emer on vieläkin työn alla. Pitkä kuljetus ja paikan vaihdos sotkivat kiimat joten ei auta kuin toivoa ja odottaa että tamma kotiutuu aikanaan kantavana.

Kesäkuu 2010:

Ernine ja Grian palkittiin 3.6. Suomen Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyssä I palkinnolla. Ninnin pistemäärä oli 99787 / 40, mikä oli oikein hyvä ottaen huomioon että poni oli erittäin jännittynyt. Riina sen sijaan ei isommin stressannut ja pokkasi pisteet 99888/42 ja bonuksena vielä BIS-tittelin!


Garagh Grian


Garagh Ernine

Toukokuu 2010:

Emer matkusti Ruotsiin astutettavaksi 27.5.

Henkka pärjäilee hienosti uudessa kodissa (www.elphinfarms.com). Englantikin sujuu jo hyvin, pikkuori jututtaa tammoja kuulemma ammattilaisen ottein ;-)!

Huhtikuu 2010:

8.4. Henkka lensi Torontoon, josta oli vielä viiden tunnin ajo uuteen kotiin. Vielä on edessä viikon karanteeni eläinlääkärintarkastuksineen ja verikokeineen ennen kuin poni pääsee kotitalliinsa. Karanteeniajan se sentään saa viettää pihatossa naapuritilalla. Uusi omistaja, Kanadan connemarayhdistyksen puheenjohtaja Heather Sherratt on varsin tykästynyt hankintaansa, ensimmäinen viesti ponin saavuttua alkoi sanoilla: "what a LOVELY pony he is!" Paljon onnea, Heather & Henkka!

Maaliskuu 2010:

28.3. Kåsta Scaramouchen poika, Irlantiin liisattu Golddigger Laddie, esiintyi CPBS:n oriparaatissa Clifdenissä! Ensimmäisenä suomalaissyntyisenä ponina se asteli kehässä tyynen arvokkaasti tehden hienoa PR:ää suomalaiselle  kasvatukselle.

23.3. alkoi Henkan matka maailmalle. Veimme sen Lahteen, josta matka jatkui Ruotsin kautta Saksaan huolintaliikkeen karanteenitalliin. Sieltä sitten poni matkasi reilua paria viikkoa myöhemmin Amsterdamiin ja KLM:n lennolla parin muun hevosen kanssa yli Atlantin.

20.3. Suomessa 2008 vieraillut, meillä astunut Ashfield Cathal Crobdhearg palkittiin kotimaassaan Ruotsissa jalostusarvokirjaimella A jälkeläistensä rakennearvostelutulosten perusteella. Onnittelut, Ash & Ingrid!

14.3. Caragh Eager Eileen sai osakseen huomionosoituksen, kun se palkittiin kunniamaininnalla Suomen Connemarayhdistys ry:n vuosikokouksessa Connemara Cupin palkintojen jaon yhteydessä. Tamman varsoista peräti 5 on osallistunut Cupiin, erinomaisella menestyksellä.

8.3. Caragh Eager Eileen siirtyi vihreämmille laitumille 24-vuotiaana. Marja Hoikkalan omistama, Kääkkänä tunnettu suuri persoona vietti viimeiset vuotensa Fieldhill-siittolassa Vastilassa. Jälkeläistensä perusteella AB-palkittu Kääkkis vietti elämänsä ensimmäiset 14 vuotta syntymäkodissaan, varsoen kolmesti ja ehtien kilpailemaankin. Omistajanvaihdoksen myötä varsoja tuli vielä 3 lisää. Kaikkiaan siitä jäi 5 tammavarsaa ja 1 ruuna, näistä kaikki vasta 2-vuotiasta nuorimmaista lukuunottamatta ovat ehtineet kilparadoille. Näyttelyissä niin tamma kuin sen varsatkin ovat menestyneet hienosti. Tyttäriä
on vielä kantakirjaamattakin, joten toivotaan että suku jatkuu!


Kuva © Leena Kahisaari

Ei varsinaisesti uutinen, mutta kiinnostaisiko siementää tamma yhdellä Euroopan parhaista esteoreista? Dexter Leam Pondin pakastespermaa myytävänä tarpeettomana! Dexteristä löytyy videoita YouTubesta, katso ja ota yhteyttä. Oriilla on voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus Suomessa.

Helmikuu 2010:

Alkuvuosi 2010 on ollut raskas. 13.1. oli tehtävä päätös, Liinu lähti taivaslaitumille. Tamma oli loukannut etupolvensa ja se oli kipeytynyt niin ettei muuta ollut tehtävissä.


Kuva © Satu Pitkänen.

Vain muutamaa viikkoa myöhemmin edessä oli uusi täysin käsittämätön isku. Ratsastuslenkit talvisessa metsässä vaihtuivat suureen suruun kun Emma menehtyi yllättäen 5.2. Täysin terveen 6-vuotiaan tamman menetys on vetänyt mielen matalaksi. Pienkasvattajalle hyvä tamma on kullan arvoinen ja sen menetys korvaamaton.


Kuva © Leena Kahisaari.

Joulukuu 2009:

Caragh Gaoithe eli Henkka valmistautuu muuttamaan uuteen kotimaahansa rapakon taakse. Mikäli matkaan ei tule mutkia, Henkka matkustaa huhtikuun alussa.

Innellan Kestrelin jälkeläiset ovat menestyneet maailmalla. Marraskuun lopussa julkaisulla BCPS:n Performance Award -listalla The Connaught Ghost oli 12. sijalla 65 ponin joukossa. Listalla oli myös valjakkoponi Murvey Dunhill. Saksalaisomistuksessa oleva, Irlantiin astumaan liisattu ori Springfield Shadow menestyi hienosti kuluneen kesän näyttelyissä. Se oli Champion Mountain & Moorland Pony Enniscorthyn näyttelyssä, Champion Connemara & Res. Supreme Champion Goreyn näyttelyssä ja Midland Connemara Shown oriluokan voittaja ja toinen sekä Ridden Connemara että Mountain & Moorland Working Hunter -luokissa.

Caragh Eager Eileenin nuorimmat tyttäret, Marja Hoikkalan kasvattamat Streamside Nuphar (i. Ard Ri Cunga) ja Streamside Beverley (i. Innellan Kestrel) ovat edustaneet rotuaan hienosti eri tilaisuuksissa. Napilla (Nuphar) on hyväksyttyjä tuloksia kansallisissa 110 cm esteluokissa, voittoja ja sijoituksia 90-100 cm alueluokissa. Nappi voitti myös Keski-Suomen ponimestaruuden ja oli alueen joukkuemestaruuden voittaneessa joukkueessa. 5-vuotias Svea (Beverley) puolestaan aloitteli uraansa kouluradoilla kesällä saaden tulokseksi parhaimmillaan yli 68 %. Marraskuun alussa Svea viihdytti yleisöä ELMA-maaseutumessuilla Helsingissä esittäen osaamiaan temppuja kuten esim. pyynnöstä "hymyilyä" ja esineen noutamista!

Syyskuu 2009:

5.9. järjestettyyn connemaranäyttelyyn osallistui Caragh Gaoithe eli Henkka. Elämänsä ensimmäiseen näyttelyyn osallistunut Henkka voitti luokkansa I-palkinnolla, lisäksi se valittiin nuorten ponien championiksi, parhaaksi Suomessa syntyneeksi poniksi sekä Reserve Supreme Championiksi. Päivän kruunasivat Suomen Hippoksen lautakunnalta tulleet 40 pistettä ja ykköspalkinto, joten menestykseen ollaan enemmän kuin tyytyväisiä.
Kestrelille oli ilmoitettu näyttelyyn jälkeläisryhmä, mutta harmittavasti muutaman sen tyttären poisjäännin vuoksi ei ryhmää päästy esittämään.


Kuva © Satu Pitkänen.

Elokuu 2009:

Lainaoriemme jälkeläiset ovat menestyneet erinomaisesti maailmalla. Englannissa Innellan Kestrelin jälkeläiset John's Cuckoo, Lough Fadda Best Man ja Oaklands Donatello ovat kvalifioituneet HOYS (Horse of the Year Show) Ridden M & M Championship -finaaliin, joka ratsastetaan 7.-11.lokakuuta Birminghamissa. John's Cuckoo nähdään myös joulun alla NPS Ridden Championship -finaalissa Lontoon Olympiassa.
Ashfield Cathal Crobdearghin tytär Brittney puolestaan voitti SCS:n isojen connemaraponien estemestaruuden elokuun alussa Riks-näyttelyn yhteydessä.

Kissalan pojat ja tyttö muuttivat uusiin koteihin. Kolme poikaa päätyi tallikissaksi Hyvinkäälle, missä ne jo sujuvasti hoitelevat hommiaan.

Kesäkuu 2009:

24.6. 19-vuotiaan Caragh Cailin Scarletin (Kåsta Scaramouche - Caragh Eager Eileen) omistaja Ulla Vettenranta lähetti valokuvia ja kesäterveiset. Scarlet on
edelleen täydessä terässä, sillä mennään koulua ja esteitä, maastoillaan ja harrastetaan westerniäkin - mitä nyt milloinkin mieli tekee. Scarletista tuli kilpauransa jälkeen todellinen monikäyttöponi, kuten kunnon connemaralle sopiikin.

6.6. Caragh Gaoithe eli Henkka matkusti muutaman kilometrin päähän laitumelle velipuolensa Jannun (Springhill Comet) kaveriksi. Pikkupojat pärjäilevät loistavasti keskenään. 


Kuva © Satu Pitkänen. 

2.6. Innellan Gem varsoi illalla ruunivoikon tomeran tammavarsan. Kaikki kävi nopeasti ja helposti.


Kuva © Satu Pitkänen.

Toukokuu 2009:

Toukokuun puolivälissä syntyi parin päivän välein kissanpentuja. 11. päivänä syntyi Tytin kaksi pentua ja 16. päivänä Minnin kolmoset. Kissamammat huoltavat pentuja yhdessä, niin imetys kuin muukin huolto hoituu vuorotellen.


Kuva © Piia Riiheläinen.


Kuva © Satu Pitkänen.

Tammikuu 2009:

Tammikuussa saimme lukea British Connemara Pony Society'n nettisivuilta, että Innellan Kestrelin jälkeläinen The Connaught Ghost (e. Moorland Water-Lily) menestyi loistavasti suoritusponien pistekilpailussa Performance Award Scheme. Sen sijoitus oli hienosti viides lähes 70 ponin joukossa. Toinenkin Kestrelin jälkeläinen löytyi listalta, valjakkoponi Murvey Dunhill (e. Sweet Albany) keräsi myös kunnioitettavan määrän pisteitä.

Syyskuu:

27.-28.9. järjestettiin Ruotsissa 3-vuotiaiden ponien Riksfinal, joka vastaa lähinnä meidän laatuponikilpailuamme. Ashfield Cathal Crobdheargin tytär Gevas Lady Hennessy sijoittui estefinaalissa toiseksi.

24.9. Emer ja Ernine esitettiin hyvällä menestyksellä Suomen Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyssä. Molemmat varsat palkittiin ensimmäisellä palkinnolla, Emerin pisterivin ollessa 99888=42 p ja Erninen 99778=40 p. Samassa näyttelyssä palkittiin myös Kestrelin poika Free Noble Kestrel pistein 98788=40 p ja myös ensimmäinen palkinto

17.9. Kestrelin 4-vuotias tytär Fieldhill Belinda Blue kantakirjattiin Hankasalmella pistein 88888=40 p I kantakirjaluokkaan.

6. syyskuuta tallin teinimonsterit Emer ja Ernine käväisivät Connemaranäyttelyssä Pernajassa. Tytöt ylittivät kaikki odotukset sijoittuen luokassaan ensimmäiseksi ja toiseksi - molemmat myös palkittiin I palkinolla. Emer jatkoi aina nuorten ponien championiksi ja Reserve Supreme Championiksi asti.


Caragh Emer. Kuva © Satu Pitkänen.

Elokuu:

Ashfield Cathal Crobdeargh palasi kotiin Ruotsiin elokuun viimeisellä viikolla. Yhtä lukuunottamatta kaikki astutetut tammat todettiin tiineeksi. Viimeisimmät kuulumiset oriin kotitallilta kertovat, että Ash lenkkeilee iloisena sienimetsässä omistajansa kanssa!

Kissalan kakarat muuttivat uusiin koteihin - rauha maassa, vaikka talli tuntuukin tyhjältä.

2.-3.8. Innellan Kestrel ja tyttäret menestyivät loistavasti Tanskan Connemarayhdistyksen jalostusarvosteluissa ja rotunäyttelyssä (kåring & show) Jyllannissa. Oriin tyttäristä useampi kantakirjattiin I palkinnolla, parhaana Bechs Magic Breeze, joka oli paras kaikista kantakirjatuista tammoista. Kestrelin jälkeläisryhmä, jossa oli kuusi sen 2-6 vuotiasta tytärtä palkittiin korkeimmalla pistemäärällä mitä Tanskassa on jälkeläisryhmästä connemaralle annettu. Kestrel itse oli näyttelyn Best in Show ja Bechs Magic Breeze BIS 2.


Bechs Magic Breeze. Kuva © Susanne Leijonhufvud.


Innellan Kestrel. Kuva © Susanne Leijonhufvud.

Innellan Gem on ultrattu tiineeksi Ashista.

Ashin tyttäret Halle Hollywood ja Gevas Lady Hennessee palkittiin diplomitammoina Ruotsissa viikolla 29. Kaikki Ashin tähän asti jalostusarvostelussa esitetyt 3-vuotiaat tyttäret on palkittu diplomilla (vähintään 40 pistettä).


Halle Hollywood. Kuva © Gunner Harder Andersen.

Kissalan kakarat alkaa olla kohta vieroitusiässä. Meno on välillä vaika villiä, kun 3 + 4 pentua mellastaa tallissa. Minnin keltaiset koltiaiset varsinkin ovat erinomaisen taitavia järjestämään ylimääräistä ohjelmaa.


Kuvat © Pia Riiheläinen.

Innellan Gem varsoi 14.6. orivarsan. Varsa syntyi pari viikkoa etuajassa ja ilman mitään varoitusmerkkejä laitumelle, mutta onneksi kaikki oli sujunut hyvin. Varsa sai nimekseen Caragh Gaoithe, joka on johdannainen isän nimestä iirin kielellä. Siitä tietysti vääntyi välittömästä Pikku-G eli Henkka.


Kuva © Satu Pitkänen.

Innellan Kestrelin saksalaissyntyinen poika Springfield Shadow astuu kauden 2008 Irlannissa!

Toukokuu:

- 16.5. Kissalan väki lisääntyi neljällä ihastuttavalla pennulla. Tytti-Desirée hoitaa lapsiaan tallissa ylpeänä ja antaumuksella, Kissalan pojat katselee vähän alta kulmien...

- 12.5. Cailin O'Cassiopea varsoi ruunivoikon orivarsan Kestrelistä

- 11.5. Ashfield Cathal Crobdheargin 1-vuotias tytär Carnaby Dun Sparrow (e. Carnaby True Sparrow, kasv. Madeleine Beckman om. Morgan Andersson & Inger Jonsson) palkittiin 40 pisteellä ja valittiin Ölmstadin nuorten ponien näyttelyn Best in Showksi. Sisar Gracelin Sparrow oli BIS II. Tuomarina toimi Helena Kättström.

- Caragh Elaine Aisling varsoi Ruokolahdella omistajalleen Johannalle orivarsan Kestrelistä 8.5.

- Kissalan kantamamma Minni sai kolme keltaista pentua 5.5. Kilppari Tytti-Desiréen pentuja odotetaan minä päivänä hyvänsä.

- Ashfield Cathal Crobdhearg saapui Suomeen huhtikuussa. Koska kyseessä on jo muualla EU:n alueella (Irlanti, Ruotsi) hyväksytty jalostusori, sitä ei esitetty orilautakunnalle vaan se merkittiin suoraan kantakirjaan ilmoitusmenettelyllä. Oriin ruotsalainen jalostusarvostelu löytyy Suomen Connemarayhdistys ry:n nettisivuilta kohdasta jalostusoriit 2008. Cem-testit on otettu ja ori on valmiina kesätöihin! (kuva Satu Pitkänen)


Kuva © Satu Pitkänen.

 

Tammikuu:
Tammikuussa varmistui se, että Ashfield Cathal Crobdhearg saapuu Suomeen keväällä. Ash ottaa vierailevia tammoja vastaan toukokuun alusta alkaen Valkealassa. Oheinen kuva tammikuulta 2008.


Ashfield Cathal Crobdhearg

 

Joulukuu:
Innellan Kestrel ja Caragh Elaine Aisling palkittiin jälkeläistensä tulosten perusteella jalostusarvokirjaimella AB.

Joulukuu:
Leasingtammat Caragh Elaine Aisling ja Caragh Enya palasivat sopimusten mukaisesti omistajilleen vuoden vaihteen tienoilla. Varsojen vieroitus oli alkanut pikkuhiljaa hyvissä ajoin ennen kun mammat muuttivat, joten mitään ongelmia ei tirppasilla ollut. Liinu ja Emma toimivat lapsenvahteina ja tapakouluttajina


Kuva © Satu Pitkänen.

 

Syyskuu:
Kissalassa on ollut murhetta Iitu ja Helmi katosivat jäljettömiin parin päivän välein. Epäilykset kohdistuvat vahvasti pihapiirissä useaan kertaan nähtyyn kettuun. Surku ja harmi on suuri!

  

Kestrel palasi kotiin Tanskaan viikolla 37.


Innellan Kestrel. Kuva © Marja Munne.

  

Connemara Pony Breeder's Societyn puheenjohtaja Tom MacLochlainn vieraili Suomessa 7.-9.9. Hän kävi pikaisesti tutustumassa myös Caragh -poneihin.


Kuva © Satu Pitkänen.

 

Tallilta lähdettiin Vermoon Kansalliseen poninäyttelyyn neljän ponin voimin. Tuloksena oli kolme luokkavoittoa, parhaan varsan, veteraanin ja oriin tittelit. Lisäksi Kestrel palkittiin connemarojen parhaana eli Vuoden Voittajana ja Ernine oli rodun kolmanneksi paras. Kestrel ylsi BIS-kisassa hienosti 4. tilalle, vaikkei parhaassa mahdollisessa näyttelykunnossa ollutkaan.


Innellan Kestrel. Kuva © Marja Munne.

 

Sekä Caragh Elaine Aisling että Innellan Gem on molemmat todettu kantaviksi Innellan Kestrelistä.

Kestrelin poika Loughfadda Best Man ratsastajanaan Chris Patrick oli Reserve Ridden Champion British Connemara Pony Societyn 60-vuotisjuhlanäyttelyssä 13.-14.7. Supreme Champion oli Bunowen Castle Ri, joten huonolle ei Best Man hävinnyt...

24.6. illalla Enya varsoi laitumelle vahvan ja reippaan ruunivoikon tammavarsan, joka sai nimekseen Caragh Emer, kutsumanimi Emppu.


Caragh Emer.

Touko-kesäkuun vaihteessa Enya liittyi joukon jatkoksi ja muutti Marjan luota kotoaan Oravalasta meille - se on liisattu jalostuskäyttöön ja tuleva varsa on siis Caragh jotakin.

10.5. täsmälleen laskettuna päivänä syntyi Elainen ihastuttava ruunivoikko kimoutuva tammavarsa - illalla säädylliseen aikaan ilman yhdenkään yön valvomista. Varsa syntyi ulos tarhaan, isä seurasi synnytystä vähän häkeltyneenä vierestä. Isä tuntui olevan rasittuneempi synnytyksestä kuin emä, ainakin se haukotteli ja torkkui myöhemmin illalla karsinassaan sen näköisenä että oli tosi rankkaa... Varsa sai nimekseen Caragh Ernine eli Ninni.


Caragh Elaine Aisling & varsansa Caragh Ernine.

 

Maaliskuun oripäivillä hyväksyttiin jalostukseen Kestrelin 3-vuotias poika Cleos Antonius (om. Laura Noponen). Ori sai jalostukseenkäyttöoikeuden kolmeksi vuodeksi, jonka jälkeen se esitetään kantakirjattavaksi.


Cleos Antonius. Kuva © Kaisa Kukkanen. 

Oripäiville oli kutsuttu jo aiemmin hyväksyttyjä oreja esittäytymään yleisölle. Kestrel nautti kevätretkestä Ypäjälle täysin rinnoin.


Innellan Kestrel. Kuva © Kaisa Kukkanen.

Lokakuussa 2006 varmistui että Innellan Kestrel astuu Suomessa myös kaudella 2007. Kaunis kiitos oriin omistaja Reci Bech'lle luottamuksesta!


Innellan Kestrel. Kuva © Vili Riiheläinen.

Caragh-varsoja odotellaan ensi kesäksi kaksi kappalein, isänä molemmilla Innellan Kestrel. Varsoja odotetaan syntyväksi toukokuun alkupuolella ja kesä-heinäkuun vaihteessa.

Caragh Caithleen on syksyn mittaan esiintynyt kilpakentillä hyvällä menestyksellä. Treenit Hillan kanssa sujuvat hyvin.


Caragh Caithleen. Kuva © Senja Turtiainen.

Vermon Kansallisessa Poninäyttelyssä Ellun (=Caragh Elaine Aisling) tytär Maplehill Cliona (i. Symphatil Hazy Becks) palkittiin connemarojen Vuoden Voittajana. Toinenkin tytär Maplehill Blaithin (i. Ard Ri Cunga) palkittiin hienosti ykkösella ja Blaithinin orivarsa Maplehill Eoin Elliot (i. Coosheen Finbarr) valittiin rodun parhaaksi varsaksi. Onnittelut kasvattaja / omistaja Johanna Rummukaiselle!


Maplehill Cliona. Kuva © Tiina Sinisalo.

Tammaperheen menestystä Vermossa täydensi Liinun (Caragh Ethlinn Athracht) tytär CaraghEnya, joka palkittiin niinikään I palkinnolla. Enyan tytär Eachna Critan (i. Coosheen Finbarr) voitti luokkansa ja valittiin vsp-varsaksi. Caragh Caithleen eli Muumi esiintyi myös hyvällä menestyksellä Vermossa ja palkittiin II palkinnolla. Onnittelut Ennin & Annin omistaja Marja Munnelle sekä Muumin mammalle Senja Turtiaiselle.

Kestrel astui kesän aikana 17 tammaa Suomessa, näistä yksi oli arabi. Jostain syystä monet tammat tulivat vasta myöhään kesällä astutettavaksi. Kesän hirmuhelteillä joidenkin tammojen kiimojen kanssa oli ongelmia, mutta onneksi alku- ja loppukesän kiimat toimivat hyvin. Tanskassakeväällä astutetut kymmenkunta tammaa todettiin kaikki tiineiksi. Ori ehti sentään ottaa torkkujakin kiireisimmän astutuskauden aikana.


Innellan Kestrel. Kuva © Tuula Pyöriä.

1.6.2006 Innellan Kestrel saapui Suomeen. Ori on valmis aloittamaan kesätyönsä välittömästi, cem-testin tulos saatiin edellispäivänä. Ori astuu kotona Valkealassa entisillä maksuilla, 250 € astutuksesta ja 350 € elävästä varsasta.

17.5.2006 Liinusta tuli mummo! Marja Munnen Caragh Enya varsoi pirteän ja hyvärakenteisen tammavarsan oriista Coosheen Finbarr RC 99. Tammavarsa sai nimekseen Eachna Critan, tuttavallisemmin Anni.

1.5.2006 Senja Turtiaisen Caragh Caithleen edistyy hyvin opinnoissaan, on aloittanut kilpailemisen Hillan ratsastamana ja rakastaa hyppäämistä.

25.1.2006 joukon jatkoksi liittyi Johanna Rummukaisen Caragh Elaine Aisling 125 C. Ellu on tervetullut vahvistus joukkoihin.

Marja Munnen omistama 3-vuotias Caragh Enya palkittiin rotunäyttelyn parhaana nuorena ponina, parhaana Suomessa syntyneenä sekä Reserve Supreme Championina rotunäyttelyssä 28.8.2005. Näyttelyn tuomarina toimi Mr Padraic Hynes Irlannista.

16.8.2005 Samu, Smurffi ja kesäkaverit menehtyivät laitumella salamaniskuun. Suru on sanoinkuvaamatonta.

12.8.2005 Innellan Gem "Emma" saapui vihdoin Suomeen.

12.5.2005 1-vuotias Caragh Murphy käväisi Kouvolan tamma- ja varsanäyttelyssä, jossa Hippoksen lautakunta palkitsi sen hienosti ykkösellä ja BIS-tittelillä. Samassa tilaisuudessa Senja Turtiaisen Caragh Caithleen kantakirjattiin II palkinnolla (37 p.).

Marraskuu -04: tammavarsa Innellan Gem (Glencarrig Lexus - Ashfield Rolling Stone - Killyreagh Kim) hankittiin tulevaisuuden jalostustammaksi. Gem saapuu Suomeen keväällä 2005.

11.9.04 Caragh Caithleen voitti rotunäyttelyn Supreme Champion -tittelin. Hieman näyttelyn jälkeen tamma siirtyi Senja Turtiaisen omistukseen.

19.8.04 Innellan Kestrelin tyttäret Doonhill Lass ja Nire Valley Kestrel ottivat kaksoisvoiton Clifden Shown 3-v. tammojen luokassa. Myös Crusheen Comet sijoittui isossa oriluokassa hienosti 7. sijalle.

7.5.04 syntyi mustanvoikko, kimoksi vaaleneva orivarsa Caragh Murphy (Innellan Kestrel - Caragh Ethlinn Athracht)

Innellan Kestrel liisattiin astutuskaudeksi 2003 Tanskasta. Orikantakirjattiin Suomessa huippupisteillä. Se astui kauden aikana 24 tammaa ja esiintyi vielä syksyllä Helsinki International Horse Showssa, jonka jälkeen se palasi omistajansa luo Tanskaan.

Caragh Enya on 24.5.2002 syntynyt tammavarsa, jonka isä on Ard Ri Cunga ja emä Caragh Ethlinn Athracht. Enyan uusi omistaja on hienoista hevosvalokuvistaan tunnettu Marja Munne Valkealasta.

Johanna Rummukaisen omistama Caragh Elaine Aisling (Kåsta Scaramouche – Espe Etta) valittiin vuoden 2002 Kansallisen Poninäyttelyn parhaaksi poniksi. Aiemmin tittelin on vain kerran saanut connemara, Elainen emä Espe Etta vuonna 1983.